YKS Ders Programı Nasıl Hazırlanır? - Ücretsiz Ders Programı İndir
Planlı Ders Çalışmak
Her başarı arkasında disiplinli bir çalışma ve özveri ister. Öğrencilik hayatımız boyunca birçok sınavla karşı karşıya kalıyoruz. YKS’ de bunlardan biri. YKS’ de başarılı olmak için de işi tesadüflere bırakmadan planlı bir çalışma yürütmek şart. Planlı ders çalışanlar ile çalışmayanlar arasındaki fark her sınav sonucunda kendisini gösterir. Peki, iyi bir çalışma programı nasıl hazırlanmalı? Ders çalışma programı hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle eksiklerinizi iyi tespit etmelisiniz. Hangi derste güçlü hangi derste zayıf olduğunuzun fakında olmalısınız.
YKS Ders Programı Hazırlarken;
- Haftalık, aylık veya yıllık çalışma planları hazırlayın
- Öncelikli çalışmanız gereken dersleri belirleyin
- Gerçekçi bir çalışma planı hazırlayın
- Kendi biyolojik ritminize uygun bir çalışma planı olmasına özen gösterin
- Programınızda muhakkak molalara yer verin
- Uyku düzeninize dikkat edin
- Programınıza sadık kalın
YKS Çalışma Programı Kişisel Olmalı
YKS dersleri ve müfredat herkes için aynı olsa da alışkanlıklarımız, düşünme tarzlarımız birbirinden farklı olduğu için sınava hazırlık noktasında yürüttüğümüz yöntemlerde de farklılıklar olacaktır. Ders çalışma programını ayları, haftaları, günleri ve saatleri böldüğümüz bir tablo gibi düşünürsek; her çalışma saatimizi planlayarak işe başlamalıyız. Böylece günlük planlar aksatılmadan uygulandığında yılsonu itibariyle başarı kaçınılmaz olacaktır. Önceliklerinizi belirlemeli, kaynaklarınızı doğru seçtiğinizden emin olmalı, takviye yayın, görsel, video ve hocalarla tüm çalışma materyallerinizi oluşturduktan sonra planınıza sadık kalmalısınız. Motivasyonunuzu tüm sınav hazırlık sürecinizde korumalısınız. Planlı çalışmak zaman yönetimi açısından size avantaj sağlayacağından kendiniz için de sosyal etkinliklerinize zaman bulabileceksiniz.
YKS Ders Çalışma Programı İle Başarı Tesadüf Değil
YKS’ de başarılı olmak ve hedefinize ulaşmak gerçekçi bir ders çalışma programıyla hiç de zor değil. Seviyenize uygun doğru kaynaklarla çalışarak zaman kaybetmeden adım adım netlerinizi artırın. Güncel, müfredata uygun kaynaklara ulaşın. Soru zorluk düzeyini zamanla arttırın. Farklı kaynaklardan bol bol test çözün. Her ders için en az 2 ya da 3 soru bankası bitirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Soru kalıplarını ezberlemeyin. Soruların mantığını anlayarak düşünme yeteneğinizi geliştirin. Düzenli denemelerle kendi seviyenizi kontrol edin.
Denemeler eksiklerinizi görmenizde en önemli faktördür. Klasik konu anlatımlarının yanında video ve görsel kaynaklarla, haritalandırmalarla, pratik konu özetleriyle görsel hafızanızı da zenginleştirin. Böylece zayıf olduğunuz size sıkıcı gelen derslere odaklanmak daha kolay olacaktır. Matematikte formül ezberlemektense bazı sorularda formül kullanmadan çözüme gitmeyi de deneyebilirsiniz. Sözel branşta sınav konularına paralel kitaplar okumak genel kültürünüzü arttırarak sınavda çıkması ihtimal dahilinde olan konularda size olumlu geri dönecektir.
Örnek Ders Programını Aşağıdaki Resimleri Telefonunuza Kaydederek Kullanabilirsiniz.
Poster Notları satın almak için tıkla.